Prywatność

Coldelite Compacta 4 Silver

Compacta to maszyna typu combo do Gelato, która pozwala na wykonanie całego cyklu produkcji lodów.

Compacta to urządzenie dwa w jednym; w górnej części znajduje się pasteryzator, natomiast w dolnej części poziomy cylinder frezera. System Compacta zmienia prędkość i dostosowuje moc zamrażania w zależności od rodzaju i ilości wprowadzonej mieszanki. Skraca to czas produkcji i zmniejsza zużycie energii elektrycznej i wody.

Główne zalety

Coldelite Compacta 4 Silver

Pasteryzator poziomy
Składniki są zalewane do zbiornika w górnej części urządzenia. Wysokie obroty świdra ułatwiają połączenie składników sypkich z płynnymi.

Pasteryzator
Cykl pasteryzacji rozpoczyna się po naciśnięciu przycisku, a temperatura pasteryzacji może być regulowana w zakresie do 95°C. Zmiany wprowadzone przez użytkownika, natychmiast są uwzględniane przez program, na zakończenie którego sygnał akustyczny i wizualny – informuje o osiągnięciu zadanej temperatury.

Bezpośredni transfer mieszanki
Spasteryzowana mieszanka jest przelewana bezpośrednio do frezera przez zewnętrzny spust, który jest łatwy do demontażu i mycia.

Frezer
Cykl wymrażania rozpoczyna się po naciśnięciu przycisku a sygnał dźwiękowy i wizualny informują o osiągnięciu przez mieszankę właściwej konsystencji.

Ekstrakcja lodów
Po zakończeniu cyklu, lody pozostają w zbiorniku do momentu ekstrakcji, a dzięki właściwym parametrom ustawień – maszyna utrzymuje ich konsystencję na tym samym poziomie. Dzięki kształtowi świdra i jego prędkości obrotowej, konsystencja zostaje zachowana, a w zbiorniku nie pozostają resztki lodów.

Compacta 4
System Compacta 4 zawsze pozwala wytworzyć lody o najlepszej konsystencji, zarówno w przypadku bogatych i gęstych, jak i delikatnych mieszanek.

Świder w wersji Silver

Dodatkowo

urządzenie 2w1 – w górnej części pasteryzator, w dolnej części frezer
możliwość regulacji temperatury grzania do 105°C
łatwy w obsłudze panel elektroniczny umożliwiający sterowanie urządzeniem
i monitorowanie cyklu produkcji
bezpośredni transfer mieszanki z pasteryzatora (górny zbiornik) do frezera (dolny zbiornik) – efekt Mpemby
urządzenie posiada wgrane programy do produkcji lodów
możliwość wgrania własnych receptur
stała kontrola konsystencji produktu
trzy niezależne grzałki, które aktywowane są w zależności od wielkości wsadu
urządzenie ergonomiczne – potrzebuje niewielkiej powierzchni
higiena pracy – produkcja odbywa się w układzie zamkniętym
wbudowany prysznic z możliwością podłączenia ciepłej wody, co ułatwia czyszczenie urządzenia

Galeria zdjęć

Specyfikacja

Wymiary [sz-gł-wys]
59 cm - 73 cm - 93 cm
Waga
220 kg
Moc
4,5 kW
Zasilanie
230 V- 50 Hz - 1 F
Wydajność
36 litrów/h
Chłodzenie
powietrze
Wsad
1,5 - 4
Liczba prędkości świdra
2
Temperatura robocza
105°C

Pliki do pobrania

Dodaj notatkę

Zapisz notatkę  

Artykuły, które mogą Cię zainteresować

Materiały w przygotowaniu. Zapraszamy już wkrótce!