Electro Freeze 99T-RMT
Korzyści 99T-RMT
System Transferu Mieszanki – Mix Transfer System – opatentowany system zastosowany w urządzeniach Electro Freeze; pompa łatwa w montażu i demontażu, gwarantująca wysoką wydajność – automaty przeznaczone do produkcji ciągłej.
Elastyczność podłączenia bazy – możliwość podłączenia bazy do pomp bezpośrednio z worków lub z pojemników.
Samodomykające się wajchy – zapobiegają stratom produktu.
Produkt końcowy – wysoka jakość loda; kremowy, gładki i opłacalny.
Świder – specjalnie zaprojektowany świder zdolny pracować w niskich temperaturach, wpływający na wysoką jakość produktu i wydajność automatu.
Konserwacja nocna – daje możliwość pozostawienia mieszanki w maszynie po zakończonym dniu pracy; redukuje koszt związany z poborem energii elektrycznej
Elastyczność produktów – możliwość produkcji lodów włoskich, świderków, sorbetów lub jogurtu mrożonego
Prędkość wydawania produktu – możliwość regulacji prędkości ekstrakcji produktu
Zabezpieczenia – automaty Electro Freeze wyposażone są w szereg zabezpieczeń, które
w krytycznym momencie wyłączą urządzenie chroniąc przed awarią
System chłodzenia – wysokiej klasy system chłodzenia przystosowany do pracy w bardzo niskich temperaturach
Doświadczenie – Electro Freeze produkuje wysokiej jakości automaty do lodów od 1929roku
Główne zalety
![Electro Freeze 99T-RMT](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-OK.jpg)
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-2-150x150.webp)
System Transferu Mieszanki – Mix Transfer System*
Rewolucyjny System Transferu Mieszanki zastosowany w urządzeniach Electro Freeze. jest prosty, więc czyszczenie zajmuje tylko kilka minut, a jego budowa daje możliwość wzbogacenia lodów kawałkami owoców.
*U.S. patent #5,349,82
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-7-150x150.webp)
Świder
Świder służy do mieszania mrożonej masy lodowej. Solidny, precyzyjnie wykonany i odpowiednio wyprofilowany, pozwala przemieszać nawet najtwardszy produkt, co w przypadku produkcji lodów świderków jest bardzo istotne.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-4-150x150.webp)
Brak elektroniki
Automaty sterowane i kontrolowane są za pomocą sprawdzonych rozwiązań z użyciem styczników i przekaźników nowej generacji. Efektem tego jest trwałość i niezawodność maszyn. Automaty Electro Freeze wyposażone są w szereg zabezpieczeń, które w krytycznych momentach wyłączą urządzenie chroniąc przed awarią.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-5-150x150.webp)
Przekładnia
Największa i najmocniejsza przekładnia na rynku. Zapewnia długowieczność maszynom Electro Freeze.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-8-150x150.webp)
Zaokrąglone ranty
Lodówka w urządzeniach Electro Freeze nie posiada ostrych kantów. Dzięki temu utrzymanie jej w czystości nie stanowi żadnego problemu. Spełnia surowe wymagania systemu HACCP.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-3-150x150.webp)
Przełącznik NOC – konserwacja mieszanki
Przełącznik noc pozwala po zakończeniu pracy pozostawić mieszankę w maszynie (w lodówce i cylindrach). Będzie ona przechowywana w warunkach chłodniczych przez 24h na dobę, a dzięki temu nie musimy codziennie stosować procedury mycia.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/99t-rmt-licznik-150x150.webp)
Licznik porcji -system SMARTY (w opcji)
Umożliwia pomiar ilości wyprodukowanych lodów z podziałem na smaki i wielkości. Daje rzetelną informację o sprzedaży w czasie rzeczywistym. Istnieje możliwość zdalnego odczytania danych z licznika poprzez wbudowany system sms. Dodatkowo licznik wyposażony jest w system ostrzegawczo-alertowy przypominający o istotnych procedurach.