Coraz częściej słyszysz, że produkcja lodów rzemieślniczych czy włoskich to dobry pomysł na biznes? To prawda. Najlepsi „wyciągają” nawet do 800% marży! Co zrobić, żeby dojść do takiego poziomu? Przede wszystkim musisz zrozumieć niuanse branży oraz nauczyć się kręcić lody – dosłownie i w przenośni! Zapewnij sobie łatwy start – zapisz się na mistrzowskie szkolenia lodziarskie!
Szkolenie lodziarskie – najprostszy sposób na poznanie tajemnic branży
W teorii produkcja i sprzedaż lodów wydają się prostym zadaniem. No właśnie, w teorii. Bo gdy przechodzi się do praktyki, szybko pojawiają się schody. Ich samodzielne pokonanie jest oczywiście możliwe. Metodą prób i błędów nauczysz się przecież, jak produkować lody z automatu, a nawet jak tworzyć te naturalne. Zajmie Ci to jednak mnóstwo czasu, a jakość efektów… nie zawsze będzie zgodna z oczekiwaniami Twoimi i klientów.
Po co się męczyć, tracić czas i pieniądze, kiedy cenną wiedzę branżową można zdobyć od ekspertów? Wystarczy zapisać się na dobre szkolenie lodziarskie i poznać sekrety branży – zarówno te związane z samą produkcją mrożonych deserów, jak i z realiami biznesowymi. Naszym zdaniem dobre warsztaty to najlepszy punkt startowy dla chcących produkować lody i je sprzedawać.
Szkolenie lodziarskie – dla początkujących i ekspertów
Szkolenia lodziarskie są przeznaczone nie tylko dla tych, którzy chcą otworzyć pierwszą lodziarnię. To również dobry punkt wyjścia do rozwinięcia biznesu, poprawy jakości lodów albo poszerzenia oferty gastronomicznej. Warsztaty o odpowiednim poziomie zaawansowania pozwolą np.:
- poznać podstawy produkcji lodów z automatu oraz tych rzemieślniczych;
- zrozumieć znaczenie takich kwestii jak napowietrzenie lodów;
- zapoznać się z różnymi rodzajami lodów soft i tradycyjnych oraz w praktyce zrozumieć, na czym polega różnica pomiędzy nimi;
- zoptymalizować koszty produkcji lodów bez obniżania ich jakości;
- zrozumieć jak należy bilansować mieszankę, aby uzyskać odpowiedni efekt w lodach;
- dlaczego masz problem ze swoimi lodami;
- dobrać odpowiednie maszyny do lodów i nauczyć się ich obsługi;
- nauczyć się lepiej prowadzić marketing lodziarni i wdrożyć strategie zwiększające obroty.
Jak zatem widzisz, niezależnie od tego, czy startujesz „od zera”, czy chcesz pogłębić wiedzę, dobre warsztaty lodziarskie będą doskonałym wsparciem.
Jak wybrać warsztaty lodziarskie, które przyniosą pożądane efekty?
Szukasz szkoleń lodziarskich i nie wiesz, na co się zdecydować? Tematyka warsztatów to zaledwie początek! Oto kilka ważnych kwestii, na które warto zwrócić uwagę przed zapisaniem się na nie.
Kto organizuje szkolenie lodziarskie?
Zwróć uwagę na to kto jest organizatorem szkolenia, i czy jest to szkolenie, czy prezentacja produktów i surowców do lodów. To spotkania o zupełnie innym charakterze oraz celach.
Kto prowadzi szkolenie lodziarskie?
Jeżeli się uczyć, to wyłącznie od ekspertów z wieloletnim doświadczeniem. Tylko osoby, które „siedzą w branży” od lat i przeszły wszystkie etapy lodo-biznesu, dostarczą Ci praktyczną wiedzę, która ma odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Z prawdziwymi specjalistami spotkasz się w Akademii Vegagastro. Szkolenia prowadzi u nas m.in. CEO Vegagastro, Dariusz Krupa, mający ponad 25 lat doświadczenia w branży. Od podszewki zna zarówno specyfikę biznesową prowadzenia lodziarni, jak i niuanse konstrukcji maszyn. Na warsztatach lodziarskich możesz się też spotkać z włoskim mistrzem lodziarstwa – Giacomo Schiavonem, który założył kultową Sorbetterię Castiglione w Bolonii, a w branży działa od ponad 37 lat.
Od takich osób nauczysz się sekretów biznesu, które pozwolą Ci rozwinąć skrzydła.
Jaki jest program warsztatów lodziarskich?
W opisie szkolenia powinny się znajdować informacje o czasie trwania warsztatów oraz ich zakresie tematycznym. Sprawdź, czy opis przyciąga uwagę, a spotkanie zapowiada, że dostaniesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.
Chcesz się dowiedzieć o zbliżających się szkoleniach lodziarskich Vegagastro? A może potrzebujesz pomocy przy doborze wyposażenia lodziarni? Skontaktuj się z nami – pomożemy!