Coldelite Compacta Vario 8 Chef
Compacta VariO Chef to nowa maszyna typu combo do lodów i cukiernictwa, która pozwala szefom kuchni i cukiernikom uwolnić swoją kreatywność.
Trzeci falownik, który został wprowadzony w górnym zbiorniku, pozwala na zmianę prędkości ubijania i gwarantuje dużą elastyczność produkcji.
Dzięki zupełnie nowej konstrukcji drzwi górnego zbiornika, wyposażonego w obrotowy tłok, możliwa jest teraz ekstrakcja mieszanki na boki, bezpośrednio ze zbiornika.
System Vario zmienia prędkość i dostosowuje moc zamrażania w zależności od rodzaju i ilości wprowadzonej mieszanki. Skraca to czas produkcji i zmniejsza zużycie energii elektrycznej i wody aż o 30% w porównaniu do frezerów poprzednich generacji.
Compacta VariO Chef jest obecnie dostępny w najnowocześniejszej konfiguracji: świder do ciasta, świder do lodów, stalowe skrobaki, izolowane drzwiczki ze stali nierdzewnej (opatentowane), dysza prysznicowa ze stali nierdzewnej, ergonomiczna półka i koszyczek do infuzji (opcjonalnie).
Główne zalety
Obrotowy spust
Dzięki praktycznemu uchwytowi można go obracać i otwierać tak, aby wydozować mieszankę do oddzielnego naczynia, lub wprost do frezera.
7 prędkości świdra pasteryzatora
Falownik pozwala użytkownikowi na regulację prędkości i umożliwia pracę z produktami o różnej gęstości: od syropów owocowych po ciasto parzone.
System VariO
Zarządza prędkością świdrów i mocą mrożenia, w zależności od ilości i rodzaju mieszanki. Usprawnia wymianę ciepła, redukuje zużycie prądu i wody (do 30%)
Dwie prędkości ekstrakcji lodów
Urządzenie umożliwia ustawienie dwóch różnych prędkości, wybranych spośród 8 dostępnych: funkcja pozwala zachować konsystencję lodów podczas przekładania wariegaturą, co ułatwia pracę. Użytkownik w każdej chwili może zmienić prędkość świdra w sposób automatyczny lub ręczny.
Drzwi frezera
Opatentowane przez Iceteam1927, Izolowane drzwi frezera, wykonane ze stali nierdzewnej, ze stalową kratkę zabezpieczającą wlew – łatwą do zdemontowania i czyszczenia.
Płytowy wymiennik ciepła
Usprawnia wymianę ciepła na niespotykanym dotychczas poziomie, przez co redukuje zużycie wody, energii i części. W połączeniu z systemem VariO oraz regularnym i prawidłowym serwisowaniem, umożliwia znaczną obniżkę kosztów produkcji.