Cattabriga PSK 125 PRO
Psk pro to pasteryzator firmy Cattabriga do produkcji mieszanek lodów. Jest wyposażony w zaawansowaną technologię i łatwość obsługi.
PSK pro pozwala na obróbkę zarówno ilości minimalnych, jak i maksymalnych z dużą elastycznością i w wyjątkowo krótkim czasie. Dzięki podwójnemu systemowi grzania i chłodzenia zużycie wody i prądu jest zmniejszone.
Nowy emulsyfikator, łatwy do demontażu i czyszczenia, jest doskonale zintegrowany z mieszadłem i czujnikiem poziomu masy, aby skutecznie przetwarzać każdy rodzaj mieszanki.
Prędkość mieszadła zmienia się automatycznie w zależności od ilości mieszanki mierzonej przez pływający czujnik umieszczony wewnątrz zbiornika; minimalne i maksymalne zalewy są przetwarzane z tą samą wydajnością, aby zapewnić najlepszą możliwą wymianę ciepła i uniknąć pienienia.
Nowy kran pozwala na bardzo łatwe wydobywanie mieszanki. Można go całkowicie zdemontować i łatwo wyczyścić, nawet przy pełnym zbiorniku.
TRYB EKO: po włączeniu pozwala na zmniejszenie zużycia energii dzięki optymalizacji procesu pasteryzacji. Spowalniając proces nagrzewania, PSK pro pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii*.
Główne zalety
![Cattabriga PSK 125 PRO](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk-125-pro.webp)
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_125_pro_17-150x150.webp)
APM
Emulsyfikator o wysokiej prędkości rozbija cząsteczki tłuszczu i innych części stałych, dzięki czemu mieszanka uzyskuje niespotykaną gładkość i jednorodność.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_125_pro_18-150x150.webp)
Wyświetlacz / programator
Łatwy i intuicyjny w obsłudze. Zapewnia dostęp do programów przeznaczonych dla każdego rodzaju mieszanki w kilku prostych krokach.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_125_pro_6-150x150.webp)
Obroty mieszadła
Automatycznie dostosowują się do ilości mieszanki, której poziom jest odczytywany przez wbudowany czujnik. Zapewnia to równomierne rozprowadzania temperatury i brak pienienia się mieszanki, nawet przy niskim zalewie.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro6-150x150.webp)
Dialog
Zdalny system pomocy oparty na transmisji GPRS.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_125_pro_11-150x150.webp)
Emulsyfikator APM, zintegrowany z mieszadłem i czujnikiem poziomu
mieszanki, skraca czas pasteryzacji do minimum. Taki system redukuje
zużycie prądu i wody o około 30%.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_125_pro_14-150x150.webp)
Dzięki czujnikowi poziomu zalewu prędkość mieszadła i emulsyfikatora są automatycznie dostosowywane do ilości mieszanki w zbiorniku. W ten sposób zarówno minimalny jak i maksymalny zalew są pasteryzowane z tą samą najlepszą wydajnością.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_125_pro_7-150x150.webp)
Tłok spustu wersji PRO można wyjąć i umyć, nawet w trakcie pracy pasteryzatora i przy pełnym zbiorniku, bez ryzyka wylania się mieszanki.