Cattabriga PSK 185 PRO
Psk pro to pasteryzator firmy Cattabriga do produkcji mieszanek lodów. Jest wyposażony w zaawansowaną technologię i łatwość obsługi.
PSK pro pozwala na obróbkę zarówno ilości minimalnych, jak i maksymalnych z dużą elastycznością i w wyjątkowo krótkim czasie. Dzięki podwójnemu systemowi grzania i chłodzenia zużycie wody i prądu jest zmniejszone.
Nowy emulsyfikator, łatwy do demontażu i czyszczenia, jest doskonale zintegrowany z mieszadłem i czujnikiem poziomu masy, aby skutecznie przetwarzać każdy rodzaj mieszanki.
Prędkość mieszadła zmienia się automatycznie w zależności od ilości mieszanki mierzonej przez pływający czujnik umieszczony wewnątrz zbiornika; minimalne i maksymalne zalewy są przetwarzane z tą samą wydajnością, aby zapewnić najlepszą możliwą wymianę ciepła i uniknąć pienienia.
Nowy kran pozwala na bardzo łatwe wydobywanie mieszanki. Można go całkowicie zdemontować i łatwo wyczyścić, nawet przy pełnym zbiorniku.
TRYB EKO: po włączeniu pozwala na zmniejszenie zużycia energii dzięki optymalizacji procesu pasteryzacji. Spowalniając proces nagrzewania, PSK pro pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii*.
Główne zalety
![Cattabriga PSK 185 PRO](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/PSK-185-PRO-1-1.webp)
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro5-150x150.webp)
Nowy emulsyfikator
Emulsyfikator o wysokiej prędkości rozbija cząsteczki tłuszczu i innych części stałych, dzięki czemu mieszanka uzyskuje niespotykaną gładkość i jednorodność.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro3-150x150.webp)
Nowa pokrywa
Nowa wzmocniona pokrywa jest przezroczysta i łatwa do całkowitego rozłożenia.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro2-150x150.webp)
Siatka
Wykonana ze stali nierdzewnej, pozwala na dodawanie składników stałych nawet w fazie podgrzewania, bez zatrzymywania mieszania.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro4-150x150.webp)
Nowy tłok
Regulowany tłok wyposażony w uchwyt, jest wyjmowany i łatwy do czyszczenia nawet przy pełnym zbiorniku.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro11-150x150.webp)
Nowy emulsyfikator
Nowy emulsyfikator, zintegrowany z mieszadłem i czujnikiem poziomu mieszanki, skraca czas pasteryzacji do minimum.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro8-150x150.webp)
Dzięki czujnikowi poziomu zalewu prędkość mieszadła i emulsyfikatora są automatycznie dostosowywane do ilości mieszanki w zbiorniku. W ten sposób zarówno minimalny jak i maksymalny zalew są pasteryzowane z tą samą, najlepszą wydajnością.
![](https://vegagastro.pl/wp-content/uploads/2024/02/psk_185_pro6-150x150.webp)
Dialog
Zdalny system pomocy oparty na transmisji GPRS.